Siemens - iMesse

Senest opdateret: 22-08-2017

OM SIEMENS

Siemens Wind Power Division er den del af Siemens, som beskæftiger sig med udvikling og opsætning af vindmøller til lands og til vands. Siemens Wind Power Division har flere afdelinger i Danmark med den største placeret i Brande i Jylland. 
Målsætningen er at være en global ledende leverandør af miljø- og kosteffektive løsninger indenfor vedvarende energi. Siemens Wind Power Division arbejder derfor kontinuerligt på at forbedre teknologi og produktionsprocessor for at opfylde denne målsætning. 
Siemens er i dag den virksomhed på verdensplan, som har størst erfaring med etablering af havvindmølleparker og placerer sig også i toppen af feltet, når det gælder landbaserede løsninger.

UDFORDRINGEN

Som en del af salgs- og markedsføringsarbejdet i Siemens Wind Power Division havde marketingsafdelingen brug for at finde en bedre metode til at få distribueret og anvendt markedsføringsmaterialet til medarbejdere rundt om i verden, når dette var klargjort til  messepræsentation eller anden salgsaktivitet. Ydermere var der et behov for, at salgsmaterialet kunne gøres tilgængeligt som et offline-materiale, men som samtidig kunne redigeres online af flere samtidige personer.

Opsummeret var de overordnede forventninger til løsningen: 
- Online redigering af markedsføringsmaterialet af flere personer på samme tid. 
- Mulighed for at distribuere markedsføringsmaterialet til visning offline. 
- Mulighed for at præsentere markedsføringsmaterialet på messe eller andre lignende scenarier. 
- Give kunder og interessenter mulighed for på egen hånd at gå ombord i materialet.

LØSNINGEN

Pragmasoft udarbejdede en todelt løsning for at indramme de krav, der blev stillet af Siemens. Den ene del af løsningen bestod af en webapplikation med et Umbraco-CMS tilknyttet. Anden del bestod af en specialudviklet applikation til Apple’s iPad, som blev udviklet med det formål at få mulighed for at downloade og efterfølgende vise et website offline. 
Ydermere blev iPad-applikationen udvidet, så flere websites på samme tid kunne gøres tilgængelige offline. Der blev yderligere tilføjet funktionalitet, som understøttede, at applikationen kunne bruges i kioskmode, så kunder på messer selv kunne gå på opdagelse i salgs- og messematerialet. Applikationen blev døbt iMesse og fungere i dag som en generisk platform til lignende løsninger for andre kunder. 
iMesse har gennem tiden udviklet sig til en meget fleksibel platform, som kan finde anvendelse i mange sammenhænge, hvor man ikke kan være sikker på altid at have online-adgang. Det er samtidig en platform, hvor man får samlet det bedste fra web og den selvstændige applikation i en løsning. Man kan arbejde distribueret med webdelen, og man har adgang til og kan integrere med de forskellige sensorer og kamera på iPad via applikationen.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Ring til os på: +45 88441000 eller send en mail til: hej@pragmasoft.dk for at få mere at vide.